Glasvezel databekabeling

Installatie glasvezelnetwerken

Met de toenemende vraag naar bandbreedte en het gebruik van hoge data-snelheden worden veel data- en telecomnetwerken opgebouwd met glasvezel of optical fiber.

Glasvezel kan worden gebruikt:

  • Om lange afstanden te overbruggen, bijvoorbeeld tussen gebouwen
  • Om een verbinding met zeer hoge bandbreedte tussen racks te realiseren. Vaak wordt dan de verbinding tot de werkpost uitgevoerd in koper.

Een glasvezelnetwerk installeren vraagt echter kennis en know-how en kan bijgevolg niet aan zomaar iedereen worden overgelaten. De keuze van de juiste installateur is uitermate belangrijk om enerzijds een maximaal rendement te halen uit uw glasvezellverbinding en anderzijds een hoge betrouwbaarheid op lange termijn te genieten.

Een kwalitatieve glasvezelverbinding

Het installeren van een glasvezelverbinding vereist een hoge mate van deskundigheid. Elke onnauwkeurigheid veroorzaakt een demping en hierdoor een mindere kwaliteit in de verbinding. Dit uit zich in onbetrouwbaarheid van het netwerk of verlies aan bandbreedte.

Het is dus cruciaal dat glasvezelverbindingen op een vakkundige manier worden geplaatst.

De kwaliteit van een glasvezelverbinding wordt bepaald door:

  • een vakkundige montage
  • de toegepaste materialen

Vakkundige montage

Glasvezelverbindingen kunnen op twee manieren tot stand worden gebracht:

  • Mechanisch: met voorgepolijste (prepolished) connectoren wordt de verbinding op een mechanische manier tot stand gebracht
  • Door middel van fusielassen Dit is een techniek waarbij de glasvezels aan elkaar worden gesmolten. Dit levert een duurzame verbinding die kwalitatief vele malen beter is.

Glasvezel lassen: een duurzaam procédé

Mahieu Cabling Services heeft zich gespecialiseerd in het afmonteren en het (fusie)lassen van optical fiber.

Wij beschikken over de noodzakelijke know-how, het gereedschap en de apparatuur voor alle types glasvezelkabel, connectoren en pig-tails.

Glasvezel lassen doen we met behulp van onze fusielasapparatuur, de Fusion Splicer. Zo kunnen wij voor al uw laswerkzaamheden worden in gezet: of het nu gaat om een backbone verbinding in een kantooromgeving of om een Fiber To The Home project.

De beste materialen

Mahieu Cabling Services gebruikt voor de installatie van netwerken in optical fiber enkel de beste materialen van Panduit en is door hen aangesteld als Registered Installation Company.

Hierdoor bent u zeker dat uw databekabeling met kwalititatieve materialen én op de juiste manier zijn geplaatst.

Mahieu Cabling Services kan u dan ook een systeemgarantie bieden van 25 jaar, zowel op het uitgevoerde werk, als op de gebruikte materialen